Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

De restauratie van de archieven van gemeente Horst aan de Maas werd onlangs afgerond

Gepost door Jean-Yves op 28 aug. 2018
 

“Sommige archieven hadden nogal wat geleden”, zegt archiefmedewerker Martien Peters. En wie foto’s bekijkt van voor en na de restauratie, kan hem daar alleen maar gelijk in geven. Veel stukken, sommige 500 jaar oud, hebben de tand des tijds niet goed doorstaan. Dat werd in 1995 bij een eerste inventarisatie al geconstateerd.

In 2001, na de fusie met Sevenum en Meerlo-Wanssum, bleek na een tweede onderzoek dat de schade alleen maar toegenomen was. Dus werd in 2016 een restauratieproject opgestart. Voor 41.000 euro per jaar werden de aktes, boeken, rekeningen en andere archiefstukken aangepakt zodat ze weer voor lange tijd bewaard zijn voor het nageslacht.

Source

4 commentaren Eerdere commentaren

Googelen op kantfabriek Horst, daar is het gemeente archief van Horst aan de Maas opgeslagen.
Misschien dat U hier iets aan hebt,succes.


Jan MELSSEN
20-09-18

Nu nog digitaliseren, dan kunnen we gaan grasduinen.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren