Geneanet > Meer > Blog

De restauratie van de archieven van gemeente Horst aan de Maas werd onlangs afgerond

Gepost door Jean-Yves op 28 aug. 2018
 

“Sommige archieven hadden nogal wat geleden”, zegt archiefmedewerker Martien Peters. En wie foto’s bekijkt van voor en na de restauratie, kan hem daar alleen maar gelijk in geven. Veel stukken, sommige 500 jaar oud, hebben de tand des tijds niet goed doorstaan. Dat werd in 1995 bij een eerste inventarisatie al geconstateerd.

In 2001, na de fusie met Sevenum en Meerlo-Wanssum, bleek na een tweede onderzoek dat de schade alleen maar toegenomen was. Dus werd in 2016 een restauratieproject opgestart. Voor 41.000 euro per jaar werden de aktes, boeken, rekeningen en andere archiefstukken aangepakt zodat ze weer voor lange tijd bewaard zijn voor het nageslacht.

Source

3 commentaren Eerdere commentaren

gaarne meer informatie over voorouders. waar kan ik dat vinden!


Googelen op kantfabriek Horst, daar is het gemeente archief van Horst aan de Maas opgeslagen.
Misschien dat U hier iets aan hebt,succes.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren