Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Expostie Perkament in stukken in Utrechts Archief

Gepost door Jean-Yves op 26 sep. 2018
 

Vanaf vandaag, vrijdag 21 september, kun je in Het Utrechts Archief naar een nieuwe expositie: Perkament in stukken, waarin je prachtige fragmenten uit Middeleeuwse kunt bewonderen.

Teksten uit de oudheid, Gregoriaanse muziek, prachtig gedecoreerd perkament: in de banden en kaften van oude boeken zit soms een schat aan informatie verborgen. In de Middeleeuwen werden afgedankte stukken perkament vaak hergebruikt bij het inbinden van nieuwe boeken. Nu, vele eeuwen later, onthullen honderden van deze fragmenten hun geheimen de tentoonstelling Perkament in stukken.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren