Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Lezing Alkmaars Historisch Café: De geschiedenis van de Noord-Hollandse melkveehouderij

Gepost door Jean-Yves op 3 sep. 2018
 

Noord-Holland en melkveehouderij zijn nauw met elkaar verbonden. Historicus Kees van der Wiel gaat tijdens zijn lezing in op de historie van die melkveehouderij, de boer en de koe in de periode van circa 1620 tot 1970. Dat doet hij tijdens zijn lezing voor het Alkmaars Historisch Café, op donderdagavond 20 september.

Met de nieuwe gronden van de pas drooggemaakte Noord-Hollandse meren, bloeide in de zeventiende eeuw de veehouderij. Dit ging gepaard met de verdere ontwikkeling van de iconische stolpboerderij. Na een periode van relatieve neergang in de achttiende eeuw volgde in de late negentiende eeuw weer een opleving met de ontdekking van het Nederlandse zwartbont vee door de Amerikaanse zuivelindustrie en kwamen de rundveestamboeken tot stand.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren