Geneanet > Infobronnen > Blog

Purmerend: 100 jaar geleden uit de krant: Een avontuurlijke fietsdiefstal

Gepost door Jean-Yves op 26 sep. 2018
 

Dinsdagmorgen plaatste de waarnemend sector arts alhier, zijn rijwiel voor het gebouw aan de Kanaalstraat. Dit zoo goed als nieuwe rijwiel zou bijna van eigenaar verwisseld zijn, doordat een persoon met lichtblauwe broek en bruine pet er op vandoor ging.

De ontvreemding werd spoedig bemerkt, en werd door middel van het militair telegraafkantoor naar alle kanten getelefoneerd, zoo ook naar de gemeente Ilpendam, alwaar Luitenant Kwantes er met zijn rijwiel op uittrok om zoo mogelijk de dader in handen te krijgen. Bij de Vurige Staart zag hij den vermoedelijken verdachte met het rijwiel aankomen, en stond op de step een tweede persoon.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren