Geneanet > Infobronnen > Blog

Archieven plantagekoloniën in Guyana gedigitaliseerd

Gepost door Jean-Yves op 22 okt. 2018
 

Wie onderzoek doet naar de plantages in Essequibo, Demerara en Berbice, of het Nederlandse slavernijverleden in Guyana, kan voortaan terecht op de website van het Nationaal Archief in Den Haag. De president van Guyana, David Granger, heeft in 2015 persoonlijk toestemming verleend om de archieven van de toenmalige Nederlandse plantagekoloniën tijdelijk uit te lenen aan Nederland. Het Nationaal Archief ging deze conserveren en digitaliseren.

De Guyanese collectie bevat het overgebleven archiefmateriaal van de toenmalige Nederlandse plantagekoloniën Essequibo, Demerara en Berbice uit de achttiende en begin negentiende eeuw. Deze ‘Dutch Series’, berustende bij de National Archives of Guyana, bevatten informatie over het dagelijks leven in de plantages.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren