Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Archieven plantagekoloniën in Guyana gedigitaliseerd

Gepost door Jean-Yves op 22 okt. 2018
 

Wie onderzoek doet naar de plantages in Essequibo, Demerara en Berbice, of het Nederlandse slavernijverleden in Guyana, kan voortaan terecht op de website van het Nationaal Archief in Den Haag. De president van Guyana, David Granger, heeft in 2015 persoonlijk toestemming verleend om de archieven van de toenmalige Nederlandse plantagekoloniën tijdelijk uit te lenen aan Nederland. Het Nationaal Archief ging deze conserveren en digitaliseren.

De Guyanese collectie bevat het overgebleven archiefmateriaal van de toenmalige Nederlandse plantagekoloniën Essequibo, Demerara en Berbice uit de achttiende en begin negentiende eeuw. Deze ‘Dutch Series’, berustende bij de National Archives of Guyana, bevatten informatie over het dagelijks leven in de plantages.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren