Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

Bidprentjes en fotoalbums voor RK-archief op open dag

Gepost door Jean-Yves op 9 okt. 2018
 

De Stichting Archief- en Documentatiecentrum voor R.K. Fryslân in Bolsward hield zaterdag zijn jaarlijkse open dag. Donateurs en andere geïnteresseerden kregen de kans de historische collectie uitgebreid te bestuderen.

Het Archief- en Documentatiecentrum verzamelt objecten en documenten die horen bij het katholieke leven in Fryslân. Naast enkele archieven, zoals het familiearchief van Titus Brandsma en en het archief van Huize Theresia te Franeker, beheert de instelling een indrukwekkende collectie andere papieren: een bibliotheek met 6400 titels, rouwadvertenties en bidprentjes van 44.000 overleden Friese katholieken en duizenden foto’s en briefkaarten.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren