Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Meer > Blog

De geschiedenis van een papieren oorlogsbuit

Gepost door Jean-Yves op 9 okt. 2018
 

Ze is een intelligente vrouw, goed opgeleid maar met zeer extravagante ideeën en een intrigante.’ Op 21 mei 1921 stuurde de Franse ambassade in Tbilisi een bericht over ‘Mademoiselle Odette Keun’ aan de generale staf van het Franse leger in Constantinopel.

De Nederlandse journaliste en schrijfster ‘met relaties in de intellectuele kringen van Parijs en Constantinopel kwam hier vorig jaar op uitnodiging van de regering van Georgië om een boek te schrijven over het land’. In gezelschap van Georgische officieren doorkruiste ze de regio te paard.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren