Geneanet > Infobronnen > Blog

Izegem: Dylan eert gesneuvelde WO I-soldaat én ouders

Gepost door Jean-Yves op 2 okt. 2018
 

Izegemnaar en familiekundeliefhebber Dylan Casteleyn heeft op de begraafplaats van Kortemark eer bewezen aan een gesneuvelde soldaat én diens ouders.

Aan het graf van Frederic Depoorter en Octavie Ooghe prijkt voortaan een gedenkplaat voor hun zoon Leon Depoorter. Die stierf honderd jaar geleden, op 29 september 1918, tijdens het bevrijdingsoffensief tegen de Duitsers. “Frederic Depoorter is de vader van mijn betovergrootvader”, legt Dylan (29) uit. Al sinds 2012 is zorgvuldig zijn familiegeschiedenis aan het uitpluizen. Vorig jaar schreef hij zelfs een boek over Maurice Lingy, een andere voorouder van hem.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren