Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Van 17 tot 27 januari 2019, maak foto's van gedenkplaten in uw buurt ... Ontdek hier hoe deel te nemen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

‘Dat ruikt echt oud’, stukje historie Beuningen duikt op

Gepost door Jean-Yves op 26 nov. 2018
 

Er staan al tientallen meters historisch materiaal van het notarissen-geslacht Roes uit Beuningen in het archief. Maar donderdag kwamen daar nog een aantal metertjes bij.

In de vorm van oude landkaarten vanaf eind 19e eeuw. En daar is archief-medewerker John Verploegen van de gemeente Beuningen heel blij mee. Voor hem is het gemeente-archief luilekkerland. ‘Heerlijk’, zegt John wanneer hij de geur opsnuift van een archiefstuk. ‘Ah dat ruikt oud, echt oud.’ Regelmatig krijgt John papierwerk uit de oude doos van burgers. ‘We kijken wel even serieus of het van enig historisch belang is. Bewaren kost geld.’

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren