Geneanet > Infobronnen > Blog

Digitaal archief Baarnsche Courant overgedragen aan Historische Kring

Gepost door Jean-Yves op 26 nov. 2018
 

Uitgever Dick Naafs heeft maandagochtend het digitale archief van de Baarnsche Courant overgedragen aan Jan Baerends, voorzitter van de Historische Kring Baerne. In aanwezigheid van Joke Naafs en Douwe van der Meulen die samen de afgelopen twee jaar ruim 150.000 pagina’s hebben ingescand. “Het verleden past in het heden en het heden past in het verleden”, aldus Dick Naafs.

Volgens de Baarnaar werkt het doorbladeren verslavend. “Het is mooi te zien dat figuren uit Baarn weer tot leven komen.” De kranten, sinds 1895, konden worden gescand dankzij een machine die BakkerBaarn aanschafte in 2015. In 2016 werd er de juiste software bij gekocht, waarna de kranten konden worden gescand door de vrijwilligers van de HKB.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren