Geneanet > Infobronnen > Blog

Steenwijk: Aanwezigheid raadsvergadering was verplicht, op straffe van 6 stuivers

Gepost door Jean-Yves op 6 nov. 2018
 

Het allereerste raadsbesluit ooit van de gemeente Steenwijk was tijdens de allereerste vergadering op 18 september 1818 ‘de benoeming en beëdiging van Jacob Roelfs Smit tot lid van de raad in plaats van M.J. Kiers’.

Tweehonderd jaar geleden was de primeur van de gemeenteraadsvergaderingen in Steenwijk. Het was zeker geen vrijblijvendheid, blijkt uit de bewaard gebleven notulen: ‘…Bepalen dat leden voortaan aanwezig dienen te zijn op het in de convocatie vermelde uur op straffe van zes stuivers (dertig cents)’…

Source

1 commentaar

Leuk. Wist ik niet. Jacob Roelofs Smit (1755 – 1840) is een verre voorouder van me. Hij was dus al 63 jaar toen hij in de nieuwe gemeenteraad kwam. Hij was of werd tevens wethouder en was molenaar van de molen aan de Oosterpoort te Steenwijk.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren