Geneanet > Infobronnen > Blog

Historie oudste voetbalclub naar Regionaal Archief Zutphen

Gepost door Jean-Yves op 31 dec. 2018
 

De Zutphense voetbalvereniging Be Quick heeft haar archief overgedragen aan Regionaal Archief Zutphen. Het is de oudste voetbalvereniging van de stad die nog bestaat. Kees Samuels, oud-medewerker van de gemeente Zutphen, met een groot sport- en Be Quick-hart, heeft jarenlang alle krantenberichten, foto’s en verenigingsblaadjes over de club verzameld en strak gedocumenteerd.

Als sportambtenaar heeft Samuels, gedurende de periode van 1975 tot 2008, in zijn vrije tijd persberichten over de totale Zutphense sport uitgeknipt en ingeplakt. Eerder heeft hij zo’n zeventig ordners daarvan aan het archief overgedragen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren