Geneanet > Infobronnen > Blog

Stamboeken van zeelui op Belgische koopvaardijschepen (1845-1886)

Gepost door Jean-Yves op 17 dec. 2018
 

Het Rijksarchief te Antwerpen-Beveren bewaart de stamboeken van de zeelui die op Belgische koopvaardijschepen hebben gevaren. Het opmaken van het stamboek was een bevoegdheid van de Waterschout van Antwerpen. De eerste reeks stamboeken dateert uit de periode 1845-1930. In 45 kolossale registers werden voor die periode ongeveer 165.000 namen van zeelui geregistreerd. De eerste alfabetische index toegang biedt tot de stamboeken uit de periode 1845-1886.

Nu online doorzoekbaar via search.arch.be (zie de linkjes in de nieuwsbrief van het Belgisch Rijksarchief).

Voor historici en genealogen een belangrijke zoekbron!

Stamboeken van zeelui op Belgische koopvaardijschepen (1845-1886)

2 commentaren

Prachtig – kon,den de boeken van de reizigers naar Amerika (Red Star en co ) ook hier in België te bekijken zijn.

Bedankt
Chris


De lijsten van de emigratie naar Amerika met de Red-Star Line vanuit Antwerpen kan men terug vinden in de archieven per hoofdgemeente in West en Oost-Vlaanderen , éénmaal een bedrag betalen voor een inschrijving van een jaar , daar kan je ook de raadgeving vragen aan een archivaris .
Mvg ,
Luc De Coninck


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren