Geneanet > Infobronnen > Blog

Verhalen van 1006 Tongerse oud-strijders en gesneuvelden in Eerste Wereldoorlog

Gepost door Jean-Yves op 19 dec. 2018
 

Veel jonge mannen die opgeroepen werden om voor het Belgisch leger te vechten tegen de Duitsers die ons land begin augustus 1914 binnenvielen, schreven aan het thuisfront dat de eerste wereldoorlog niet lang zou gaan duren. Ze dachten tegen kerstmis dat jaar terug thuis te zijn.

Onder deze titel brengen het Geschiedkundig Genootschap en het stadsarchief van Tongeren een kanjer van een naslagwerk — 400 pagina’s — over de rol en de verhalen van Tongerse soldaten en hun leeftijdsgenoten die uit vrije wil gingen vechten tegen de vijand. “We brengen het verhaal van 1006 oud-strijders”, vertelde Nico Olieslagers die titanenwerk verrichte om gegevens en foto’s van 1006 oud-soldaten, onder wie 92 het leven lieten, bij elkaar te sprokkelen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren