Geneanet > Infobronnen > Blog

Amateurhistoricus Jeu Veelen uit Posterholt schrijft imposante familiekroniek

Gepost door Jean-Yves op 9 jan. 2019
 

In hospice De Ark in Roermond werd onlangs op feestelijke wijze het boek Grensbewoners langs de Roer gepresenteerd. Een familiekroniek met als ondertitel De geschiedenis van het geslacht Veelen, bewoners van een Duits-Nederlands grensgebied. Geschreven door amateurhistoricus Jeu Veelen (82), geboren en getogen in Posterholt.

Jeu Veelen heeft altijd belangstelling gehad voor de geschiedenis die zich toespitste op zijn woonplaats en de Roerstreek. Het lidmaatschap en later zijn bestuurslidmaatschap van de Heemkundevereniging Roerstreek leidde in de loop der jaren tot enkele boeken en een tiental publicaties over de geschiedenis van zijn geboortedorp Posterholt.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren