Geneanet > Infobronnen > Blog

Duits oorlogsarchief verder onder nieuwe naam

Gepost door Jean-Yves op 9 jan. 2019
 

Het Duitse archief- en documentatiecentrum over nazi-vervolging gaat verder onder een nieuwe naam. De International Tracing Service (ITS) heet vanaf het voorjaar de Arolsen Archives – International Center on Nazi Persecution (Internationaal centrum voor nazi-vervolging).

ITS is in 1947 als afdeling van het Rode Kruis opgericht om families te helpen zoeken naar vermisten. De instelling heeft een enorm archief met namen en informatie van en over mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog door de nazi’s zijn vervolgd en die vermist zijn geraakt. Jaarlijks komen nog altijd duizenden vragen binnen over het lot van familieleden.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren