Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Het Utrechts Archief zet data online over bijna 100.000 spoormedewerkers

Gepost door Jean-Yves op 29 jan. 2019
 

Heb je voorouders die bij het spoor werkten? Grote kans dat je ze nu terugvindt bij Het Utrechts Archief. Daar is onlangs een schat aan nieuwe gegevens op de website gepubliceerd. Het gaat om gegevens van bijna 100.000 personeelsleden van spoorwegmaatschappijen uit de periode 1836-1920. Een belangrijke bron voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in spoorwegen of hun voorouders.

Hiermee is een schat aan informatie voor genealogen en spoorwegonderzoekers makkelijk bereikbaar gemaakt. In de zoekingang Personeelsregisters voorgangers NS kan gezocht worden op naam en periode. En er nog veel meer interessante informatie te vinden, zoals het geboortejaar, hoeveel kinderen men had en welke functies iemand bekleedde.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren