Geneanet > Infobronnen > Blog

Het Utrechts Archief zet data online over bijna 100.000 spoormedewerkers

Gepost door Jean-Yves op 29 jan. 2019
 

Heb je voorouders die bij het spoor werkten? Grote kans dat je ze nu terugvindt bij Het Utrechts Archief. Daar is onlangs een schat aan nieuwe gegevens op de website gepubliceerd. Het gaat om gegevens van bijna 100.000 personeelsleden van spoorwegmaatschappijen uit de periode 1836-1920. Een belangrijke bron voor onderzoekers die geïnteresseerd zijn in spoorwegen of hun voorouders.

Hiermee is een schat aan informatie voor genealogen en spoorwegonderzoekers makkelijk bereikbaar gemaakt. In de zoekingang Personeelsregisters voorgangers NS kan gezocht worden op naam en periode. En er nog veel meer interessante informatie te vinden, zoals het geboortejaar, hoeveel kinderen men had en welke functies iemand bekleedde.

Source

1 commentaar


10-03-19

Leuk, ik heb nog wat informatie en foto’s van verre familieleden die bij het spoor hebben gewerkt


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren