Geneanet > Infobronnen > Blog

Rijksarchivaris wil ook e-mails en appjes in het Nationaal Archief opslaan

Gepost door Jean-Yves op 15 jan. 2019
 

Nu nog zijn het papieren stukken, maar in het Nationaal Archief moeten voortaan ook e-mails en in de toekomst mogelijk zelfs WhatsAppberichten van ambtenaren worden opgeslagen, vindt Marens Engelhard, algemeen rijksarchivaris en directeur van het Nationaal Archief in Den Haag.

Het pleidooi voor een moderner archief deed Engelhard op woensdag 2 januari, de traditionele Openbaarheidsdag van het Nationaal Archief. Dit jaar zijn de notulen vrijgegeven van de ministerraad van 1993, de zuiveringsdossiers van een burgemeester in oorlogstijd uit 1943 en koninklijke archieven uit diverse jaartallen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren