Geneanet > Infobronnen > Blog

170.000 middeleeuwse oorkonden beschikbaar voor onderzoek

Gepost door Jean-Yves op 4 feb. 2019
 

Op vrijdag 25 januari lanceerde het Huygens ING de Digitale Charterbank Nederland in Het Utrechts Archief. Deze nieuwe website ontsluit in één keer meer dan 170.000 middeleeuwse oorkonden die in Het Utrechts Archief en andere Nederlandse archieven worden bewaard.

Dankzij de Digitale Charterbank Nederland (DCN) kan iedereen voortaan online op één plek vele tienduizenden oorkonden, oftewel charters, doorzoeken. Ze zijn te doorzoeken op onder andere datum, land, streek, plaats of familie. Toekomstige wijzigingen of aanvullingen door de archieven verschijnen vanzelf op de website. Van 24.000 oorkonden is ook een afbeelding in hoge resolutie beschikbaar.

Source

9 commentaren Eerdere commentaren

Prachtig initiatief. Proficiat aan de initiatiefnemers en de uitvoerders.


Inderdaad monnikenwerk. Proficiat en dank je wel.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren