Geneanet > Infobronnen > Blog

600 jaar Nederweert in een paar muisklikken

Gepost door Jean-Yves op 4 feb. 2019
 

Goed nieuws voor de groeiende groep Nederweertenaren met interesse in lokale geschiedenis en heemkunde. Vanaf nu zijn 25.000 originele documenten uit de geschiedenis van Nederweert digitaal, dus via het internet, toegankelijk. Toegang tot zes eeuwen historie in slechts een paar muisklikken!

In de archiefbewaarplaats van het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL), te Maastricht, bewaart men al een eeuw lang het oude bestuurlijke en rechterlijke archief van Nederweert. Het oudst bewaarde document dateert uit 1419 en is dus precies 600 jaar oud.

Source

7 commentaren Eerdere commentaren

Veel van mijn voorouders komen van Nederweert en Weert. Ik ga zeker zoeken of ik wat kan vinden.


Nederweert valt in mijn onderzoeksgebied.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren