Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

600 jaar Nederweert in een paar muisklikken

Gepost door Jean-Yves op 4 feb. 2019
 

Goed nieuws voor de groeiende groep Nederweertenaren met interesse in lokale geschiedenis en heemkunde. Vanaf nu zijn 25.000 originele documenten uit de geschiedenis van Nederweert digitaal, dus via het internet, toegankelijk. Toegang tot zes eeuwen historie in slechts een paar muisklikken!

In de archiefbewaarplaats van het Regionaal Historisch Centrum Limburg (RHCL), te Maastricht, bewaart men al een eeuw lang het oude bestuurlijke en rechterlijke archief van Nederweert. Het oudst bewaarde document dateert uit 1419 en is dus precies 600 jaar oud.

Source

6 commentaren Eerdere commentaren

Jaak SIMONS
09-02-19

Tussen mijn voorouders ook mensen uit Nederweert en Weert: Aspers en Greijmans. Zelf afkomstig uit Belgisch-Limburg (Bree, Grote-Brogel…)


Veel van mijn voorouders komen van Nederweert en Weert. Ik ga zeker zoeken of ik wat kan vinden.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren