Geneanet > Infobronnen > Blog

Archief Moergestel Nieuws naar Regionaal Archief

Gepost door Jean-Yves op 19 feb. 2019
 

Sinds dinsdag 15 januari 2019 is het archief van het weekblad ‘Moergestel-Nieuws’ uit Moergestel in beheer gegeven bij het Regionaal Archief Tilburg. Het archief bevat ruim 40 jaargangen van dit weekblad dat in Moergestel werd uitgegeven van 1976 tot eind 2016. Het blad is in 1976 opgezet en al die jaren uitgebracht door Martien Oerlemans en zijn uitgeverij Buro ’76.

In de jaren ’60 was er ’n drukkerij in Moergestel die startte met ‘De Moergestelse Courant’. Die bleek niet zo’n lang leven beschoren. Op initiatief van ’n aantal bewoners van de Krijtestraat e.o. ontstond ‘De Gestelse’, ’n wekelijks nieuws- en advertentieblad, dat gedrukt werd bij Drukkerij Bergmans in Tilburg en later jaren in Hilvarenbeek.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren