Geneanet > Infobronnen > Blog

Dingen die we missen in Dordt: het oude postkantoor

Gepost door Jean-Yves op 4 feb. 2019
 

Het postkantoor op het Bagijnhof moet in 1975 plaatsmaken voor de nieuwbouw van C&A en HEMA. Dordtenaren zijn woedend over de afbraak van het historische pand en de boosheid werd nog groter toen ze zagen wat er voor terugkwam. Een typisch jaren 70-gebouw en niet te vergelijken met het monumentale pand.

De contouren van het gebouw herleven vandaag de dag in de straatklinkers van het Bagijnhof. Je kunt erover lezen op het bord aan de muur bij de Hema en C&A. Het Regionaal Archief Dordrecht heeft nog foto’s van het postkantoor en ook zijn nog twee lantaarns bewaard gebleven. Die hingen aan weerszijden van de ingang.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren