Tussen 30 juli en 3 augustus 2021 kunt u gratis gebruik maken van alle zoekopties op Geneanet.
Meer weten
Geneanet > Infobronnen > Blog

Ga terug in de tijd met de Leeuwarden Time Machine

Gepost door Jean-Yves op 25 feb. 2019
 

Altijd al willen weten waar uw Leeuwarder voorouders hebben gewoond? Of wie de eigenaar van uw huis was in 1770? Binnenkort kan het met de Leeuwarden Time Machine van de Fryske Akademy. Deze innovatieve uitbreiding van HisGIS wordt 3 maart gepresenteerd in het Historisch Centrum Leeuwarden (HCL).

De Leeuwarden Time Machine maakt informatie over Leeuwarder huizen en hun bewoners en eigenaren uit het tijdperk 1750-1900 online beschikbaar op gedigitaliseerde historische kaarten. Wethouder Sjoerd Feitsma zal de officiële lancering verzorgen. Daarna is de website voor iedereen te raadplegen.

Source

6 commentaren

dit is een stap in de goede richting!


Hier kunnen we heel blij mee zijn. Daar zal nog wel wat plezierig zoekwerk achteraan komen.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren