Geneanet > Infobronnen > Blog

Nationaal Archief wil geen kampbeulen opsporen

Gepost door Jean-Yves op 4 mrt. 2019
 

Het Nationaal Archief wordt door een uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter opgezadeld met een taak waar die instelling naar eigen zeggen om principiële redenen niet aan kan voldoen. De rechter oordeelde twee maanden geleden dat het Nationaal Archief vermeende Nederlandse kampbeulen uit de Tweede Wereldoorlog moet opzoeken om ze te vragen of ze het goed […]

Het Nationaal Archief wordt door een uitspraak van de Amsterdamse bestuursrechter opgezadeld met een taak waar die instelling naar eigen zeggen om principiële redenen niet aan kan voldoen.

De rechter oordeelde twee maanden geleden dat het Nationaal Archief vermeende Nederlandse kampbeulen uit de Tweede Wereldoorlog moet opzoeken om ze te vragen of ze het goed vinden dat hun dossier wordt verstrekt aan de stichting Onderzoek Oorlogsmisdaden van journalist Arnold Karskens.

Source

9 commentaren

Gewoon in hoger beroep gaan. En als dat geen bevredigend resultaat geeft kan de methode van de nedelandse tweede kamer geprobeerd worden: dat is : je zegt tegen de rechter dat dit niet kan.


Ik ken dit probleem ook in België. Zowel het gerecht in Nederland als in België is een eiland in een land. Ze laten zich niets zeggen , alleen wat zij bevelen dient uitgevoerd ongeacht de gevolgen. Dat ze zelf de beulen opzoeken, ze hebben immers meer middelen en personeel ter beschikking. Wie werkt kan moe worden van inspanningen. Staat misschien niet in hun arbeidscontract.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren