Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Oudste Zaanse kaart (1604) duikt op in Leiden (en nog oudere gevonden)

Gepost door Jean-Yves op 4 mrt. 2019
 

Krommenie 415 jaar geleden. Zo zag dat eruit op de kaart. Met de Kromme Eij (waar de naam Krommenie van afstamt). Op de kaart rechts stroomt het Eij (Kromme Eij) vanuit het zuiden richting het huidige Krommenie.

De kaart wordt bewaard in de Universiteitsbibliotheek van Leiden. Het is de oudste kaart van de Zaanstreek die bekend is. Het gemeentearchief werd onlangs op het bestaan van de kaart gewezen door de heer Piet Eikel.

Source

3 commentaren Eerdere commentaren

De kaart die landmeter Sijmon Meeuwsz uit Edam in 1554 van Assendelft maakte is aanzienlijk ouder. Deze is te vinden in het Gelders Archief Huis Doornenburg, nr. 0382


wsmessaert
08-03-19

Zijn er daar genealogische gegevens op te vinden, zoals heel oude plaatsnamen of familienamen???


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren