Het blokkeren van publiciteit kan de werking van de site hinderen.

Geneanet is geheel vrij van advertenties, maar Uw AdBlocker kan de snelheid van Uw verbinding met Geneanet vertragen. Wij raden U derhalve aan om Geneanet in Uw AdBlocker op te nemen in de lijst te vertrouwen sites.

Geneanet > Infobronnen > Blog

Zoon KNIL-militair schrijft boek over pijnlijke familiegeschiedenis

Gepost door Jean-Yves op 7 mrt. 2019
 

Dave Stenekes uit Emmen heeft een boek geschreven over zijn vader Berend. Berend was vroeger een KNIL-soldaat. Het boek ‘Erfenis van de KNIL-soldaat’ gaat over de pijnlijke en traumatische geschiedenis van de familie Stenekes.

Berend Stenekes was actief in de Eerste Wereldoorlog en vocht in de Tweede Wereldoorlog en tijdens de politionele acties in Indonesië voor het Koninklijk Nederlandsch-Indisch Leger (KNIL). “Het boek is een aandenken aan mijn vader”, vertelt Dave Stenekes. “De gebeurtenissen kwamen steeds weer boven. Ik vond het zo erg wat er gebeurd was.”

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren