Geneanet > Infobronnen > Blog

Digitaliseren archief van Echt-Susteren: kilometers plakband voor het nageslacht

Gepost door Jean-Yves op 16 mei 2019
 

Op de bovenste verdieping van gemeenschapshuis ‘Edith Stein’ in Echt wordt monnikenwerk verricht. Vrijwilligers steken vele uren in de digitale reïncarnatie van het historisch archief van Echt-Susteren.

De vouwen in het Echter Waekblaad van 21 december 1907 worden zorgvuldig van plakband voorzien door één van zes vrijwilligers die op deze maandagmorgen aanwezig is. Een ander legt het geprepareerde blad op een flinke scanner. Weer een pagina wordt op deze manier gedigitaliseerd en voor het nageslacht behouden.

Source

17 commentaren Eerdere commentaren


16-06-19

Mooi dat er nog mensen zijn die nog eens achteruit kijken !


Jean ARITS
16-06-19

Heel veel respect bij dit monnikenwerk


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren