Geneanet > Infobronnen > Blog

Het schrijven van een familiegeschiedenis is een kunst

Gepost door Jean-Yves op 9 mei 2019
 

Een belofte op het sterfbed van moeder, de vondst van oude familiealbums op zolder, een verhaal dat niet verloren mag gaan, een zoektocht naar eigen identiteit. Met allerlei motieven duiken mensen in hun familieverleden. Je moet wel van goeden huize komen om daar vervolgens een interessant boek van te maken.

Ze verschijnen bij tientallen. Boeken met titels als: ”Mijn Poolse huis”, ”Ze kwam uit Marioepol”, ”De akte van mijn moeder”, ”Wat je niet vertelde”. Op de omslagen mooie foto’s uit het familiearchief: meisjes in een witte communiejurk of met een grote strik in het haar, een ongedwongen plaatje bij zee of juist een geposeerde familiefoto met serieuze gezichten.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren