Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website. Dank om de blognota te lezen voor meer uitleg over de grondbeginselen van Geneanet.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Nationaal Archief exposeert topstukken

Gepost door Jean-Yves op 9 mei 2019
 

Topstukken, worden ze genoemd. Documenten die een keerpunt in de geschiedenis markeren. Erna was het anders dan ervoor. Die documenten zijn nu in het echt te zien, en dat is toch net even anders dan op een plaatje.

Het Nationaal Archief houdt wel allerlei slagen om de arm bij de expositie ”Topstukken in perspectief – Van Plakkaat van Verlatinge tot Abdicatie.” O zeker, niemand zal het belang van deze stukken ontkennen. Maar toch, „het Nationaal Archief is zich ervan bewust dat de collectie zoals deze is gevormd slechts één perspectief biedt.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren