Geneanet > Infobronnen > Blog

Neem deel aan de indexatie van de Baltimore passagierslijsten

Gepost door Jean-Yves op 27 mei 2019
 

De genealogie zou nergens zijn zonder samenwerking, en daarom stellen wij u voor deel te nemen aan een nieuwe ‘Week van de indexatie’ van de Baltimore passagierslijsten, zodat deze informatie beschikbaar wordt voor alle genealogen.

De ‘National Archives and Records Administration’ (NARA) bezit een verzameling van lijsten van passagiers die aankwamen in de haven van Baltimore, Maryland, USA, tussen 1820 en 1897. Deze 780.000 gegevens bevatten naam, voornaam, geslacht, leeftijd, nationaliteit en laatste permanente woonplaats, maar ook naam van het schip, datum en haven van aankomst en verdere bestemming.

Deze week nodigen wij de genealogen uit die wat tijd vrij willen maken voor het indexeren van deze gegevens, om zo deel te nemen aan het project. Met zijn allen zou het mogelijk moeten zijn om de nog ontbrekende 250.000 gegevens te indexeren !

Om deel te nemen klikt U op ‘Projecten’ in de menubalk, en vervolgens op ‘Gemeenschappelijke indexatie’. Selecteer daar de verzameling ‘Passagierslijst (boot)’, en uw beschikbare tijd.

Neem deel aan de indexatie

Gemeenschappelijke indexatie

Aantal personen :
32,965 tot op heden geïndexeerde personen (totaal: 247,928)


13.3%

Dank voor uw deelname !

5 commentaren Eerdere commentaren


03-06-19

Ik wil ook wel mee doen


Wil wel meewerken.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren