Geneanet > Infobronnen > Blog

Deze foto’s van Hollandse helden uit de jaren ’60 zijn decennia later eindelijk te zien

Gepost door Jean-Yves op 21 jul. 2019
 

Van mediatraining hadden ze nog nooit gehoord, de sporthelden, tv-sterren, acteurs en schrijvers die in de jaren zestig ongedwongen poseerden voor de camera van Louis van Paridon. Decennia lang lagen hun beeltenissen te verkommeren in een boerenschuur. Nu zijn ze voor het eerst weer te zien.

In 1993 krijgt Louis van Paridon een brief van het Nederlands Fotoarchief. Of ze langs mogen komen op zijn boerderij in Brabant. “Uw archief lijkt ons van grote artistieke en cultuurhistorische waarde”, schrijven ze er alvast bij. Nou, dan voel je je toch wel gestreeld. Maar Van Paridon houdt de boot af, zoals hij al meer belangstellenden heeft afgewimpeld. Zijn fotoarchief is grotendeels vergaan, zegt hij.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren