Geneanet > Infobronnen > Blog

Maquette Zutphen in het jaar 1485

Gepost door Jean-Yves op 3 jul. 2019
 

Constant Willems (1949, gepensioneerd bouwkundig opzichter/tekenaar en lid van de werkgroep Bouwhistorie) maakt in opdracht van de gemeente een maquette van de stad Zutphen in 1485. Hij verwacht er ongeveer drie jaar (drieduizend uur) aan te zullen werken. Er is geen deadline gesteld: het is de kwaliteit die telt.

Constant Willems maakt van jongs af aan maquettes. De eerste uit 1963 heeft hij nog steeds in bezit. Als bouwkundige was hij betrokken bij restauraties van oude gebouwen. Zijn vrije tijd besteedde hij aan bouwhistorisch onderzoek van oude panden, modelbouw van historische schepen, belegeringswerktuigen op schaal en houten speelgoed maken voor zijn kinderen.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren