Geneanet > Infobronnen > Blog

Nieuw in FelixArchief: Wereldtentoonstelling van 1930 in Antwerpen

Gepost door Jean-Yves op 29 jul. 2019
 

Vijf jaar voor de wereldtentoonstelling bij het Atomium in Brussel, hielden Antwerpen en Luik een half jaar durende simultane wereldtentoonstelling. Luik focuste op industriële groei en de Waalse kunst en cultuur, terwijl in Antwerpen het accent lag op het maritieme en koloniale en de Vlaamse cultuur en kunst. De tentoonstelling vond plaats bij een oud fort tussen Berchem en de Schelde.

De bewaarde documenten in het FelixArchief tonen hoe bijna honderd jaar geleden de organisatie en communicatie van het mega-evenement werd aangepakt. Amusement stond centraal en de organisatoren van de tentoonstelling richtten zich ook op de grote massa.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren