Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website. Dank om de blognota te lezen voor meer uitleg over de grondbeginselen van Geneanet.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Stadsarchief Amsterdam ontvangt archief van de Vrije Universiteit

Gepost door Jean-Yves op 21 jul. 2019
 

Het archief van de Vrije Universiteit wordt overgedragen aan het Stadsarchief Amsterdam. Op maandag 8 juli jl. hebben stadsarchivaris Bert de Vries en Marjolein Jansen, vicevoorzitter van het College van Bestuur van de VU, een convenant ondertekend. De eerste delen van het archief zijn inmiddels overgedragen. Dit meldt het Stadsarchief Amsterdam.

Het universiteitsarchief bevindt zich nu in de kelders van de gebouwen van de Vrije Universiteit in Buitenveldert. Voordat de verhuizing naar het Stadsarchief gaat plaatsvinden moeten nog duizenden mappen worden uitgezocht.

Source

1 commentaar

Eva MULDER
26-07-19

Klinkt interessant maar ik ben zo benieuwd wat voor archieven dat dan zijn? In welk opzicht is dat interessant voor ons hier op Geneanet?
Staat nu alleen maar dát het wordt overgedragen…

Edit Geneanet : Gewoon rechtstreeks contact opnemen met het archief, en het hen vragen. In de blogs op Geneanet vindt u namelijk slechts een linkje naar het bronbericht. Dat zal, mat grote zekerheid, niet gelezen worden door medewerkers van het archief.


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren