Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website. Dank om de blognota te lezen voor meer uitleg over de grondbeginselen van Geneanet.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Bewegend Verleden: Stoelendans in een ‘Veteran Car’, 1954

Gepost door Jean-Yves op 9 aug. 2019
 

Het Regionaal Archief Alkmaar heeft een kleine, maar interessante amateurfilmcollectie opgebouwd. Alkmaarsche Courant presenteert hier de bijzondere films. Deze maand: stoelendans in een ‘Veteran Car’ tijdens het feest vanwege 700 jaar stadsrechten in Alkmaar.

Het was in de zomer van 1954 dat Alkmaar 700 jaar stadsrechten had. Voor dit jubileum werd een enorm feest georganiseerd. Wekenlang stond Alkmaar in de belangstelling en werden tientallen festiviteiten gehouden.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren