Geneanet > Infobronnen > Blog

In de voetsporen van de Hanze

Gepost door Jean-Yves op 5 aug. 2019
 

Hoe leefden Zutphenaren in de Hanzetijd? Hoe zag de handel eruit en hoe komt het dat we daar nu nog zoveel van weten? Dat ontdek je in de tentoonstelling ‘In de voetsporen van de Hanze’. De tentoonstelling is van 23 juli tot en met 1 september te zien in de Burgerzaal aan de Lange Hofstraat.

Dit jaar is het exact 350 jaar geleden dat in Lübeck de laatste Hanzevergadering werd gehouden. De Hanze is een unie van steden die handel dreven met elkaar. Zutphen, gunstig gelegen aan IJssel en Berkel, was toen een machtige stad. In de archieven en depots van de gemeente Zutphen zijn levensverhalen en spullen van handelaars uit die tijd bewaard gebleven.

Source

5 commentaren

leuke informatie zeker ook voor kinderen, wel heel beperkt


Een geweldig mooie informatieve tentoonstelling. Ik sta met plezier als monumentengids in de Burgerzaal. Kom kijken.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren