Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website. Dank om de blognota te lezen voor meer uitleg over de grondbeginselen van Geneanet.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Utrechts Archief zoekt Ideeën voor nieuwe expositie ‘Skyline van Utrecht’ in 2020

Gepost door Jean-Yves op 9 aug. 2019
 

In de zomer van 2020 organiseert het Utrechts Archief een expositie over panorama’s van Utrecht van de 17e eeuw tot nu. Kern van de expositie zijn de twee prachtige profieltekeningen van Utrecht van Herman Saftleven (1669 en 1684). Het Utrechts Archief roept iedereen op om met ideeën te komen om deze tekeningen op een digitale manier tot leven te wekken.

In de zomer van 2020 stroomt in Utrecht weer water door de hele Stadsbuitengracht, waarmee het aangezicht van Utrecht verandert. Wist je dat in de korte periode tussen 1669 en 1684 die skyline óók al drastisch veranderde? Dat had alles te maken met de desastreuze storm die in de zomer van 1674 over de stad raasde.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren