Geneanet > Infobronnen > Blog

Vlissingen: Raad bespreekt verhuizen archiefdienst

Gepost door Jean-Yves op 28 aug. 2019
 

Met het overhevelen van gemeentelijke archieftaken naar het Zeeuws Archief in Middelburg, waarbij het Vlissingse archief aan de Hellebardierstraat op termijn sluit, kan Vlissingen volgens het college van burgemeester en wethouders 130.000 euro bezuinigen. “Eén medewerker gaat dan iets anders doen en de rest verhuist naar Middelburg”, zegt wethouder Rens Reijnierse. De gemeenteraad bespreekt dit plan donderdag 29 augustus.

De gemeente Vlissingen werkt al jaren aan het terugdringen van de uitgaven voor het gemeentearchief. ‘In september was nog slechts een klein deel van de bezuiniging gerealiseerd door de cultuurhistorische taken te minimaliseren’, staat in een gemeentelijke nota.

Source

1 commentaar

De kosten worden dus grotendeels verplaatst naar Middelburg?! Wat een Vlissingse kortzichtigheid!


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren