Geneanet > Infobronnen > Blog

Kabinet wil ‘geboortepapieren van Nederland’ permanent tentoonstellen

Gepost door Jean-Yves op 24 sep. 2019
 

De ‘geboortepapieren van Nederland’ moeten inderdaad permanent worden tentoongesteld, vindt het kabinet. Iedereen kan ze al wel inkijken in het Nationaal Archief, maar CDA en VVD hebben gelijk dat het royaler kan.

Het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581, dat geldt als de onafhankelijkheidsverklaring van de republiek die later Nederland zou worden, en twee andere historische documenten moeten voortaan altijd zichtbaar zijn voor bezoekers van het archief in Den Haag.

Source

3 commentaren Eerdere commentaren

Op zichzelf is het Nationaal Archief prima bereikbaar met OV,achter het station van Den Haag Centraal…


Jules KINDT
11-10-19

vlaanderen zou beter ook iets doen


Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren