Naar aanleiding van uw feedback hebben wij een addendum toegevoegd aan onze notitie "Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website". Wij nodigen u uit om het te lezen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Kabinet wil ‘geboortepapieren van Nederland’ permanent tentoonstellen

Gepost door Jean-Yves op 24 sep. 2019
 

De ‘geboortepapieren van Nederland’ moeten inderdaad permanent worden tentoongesteld, vindt het kabinet. Iedereen kan ze al wel inkijken in het Nationaal Archief, maar CDA en VVD hebben gelijk dat het royaler kan. Het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581, dat geldt als de onafhankelijkheidsverklaring van de republiek die later Nederland zou worden, en twee andere historische […]

De ‘geboortepapieren van Nederland’ moeten inderdaad permanent worden tentoongesteld, vindt het kabinet. Iedereen kan ze al wel inkijken in het Nationaal Archief, maar CDA en VVD hebben gelijk dat het royaler kan.

Het Plakkaat van Verlatinghe uit 1581, dat geldt als de onafhankelijkheidsverklaring van de republiek die later Nederland zou worden, en twee andere historische documenten moeten voortaan altijd zichtbaar zijn voor bezoekers van het archief in Den Haag.

Source

3 commentaren

vlaanderen zou beter ook iets doen


Op zichzelf is het Nationaal Archief prima bereikbaar met OV,achter het station van Den Haag Centraal…


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren