Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Amsterdam: Waar de oorlog niet zichtbaar is

Gepost door Jean-Yves op 21 okt. 2019
 

In 2005 verscheen “De bezette stad” van Bianca Stigter over Amsterdam in oorlogstijd. Nu is er de uitgebreide “Atlas van een bezette stad”, die de locaties uitlicht waar de Tweede Wereldoorlog zich afspeelde.

Op 15 mei 1940 trekken Duitse troepen over de Berlagebrug Amsterdam binnen. De stad wordt bezet. Pantserwagens in de Raadhuisstraat, helmen op de Dam. Ze rijden naar het stadhuis. Daar staat een man klaar met een grote plattegrond om de troepen wegwijs te maken in de stad.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren