Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Archiefstuk nodig? Het West-Brabants Archief scant ze op verzoek in voor je

Gepost door Jean-Yves op 28 okt. 2019
 

Wie historische documenten uit het West-Brabants Archief wil bekijken, hoeft daar straks niet meer voor naar het archief zelf te komen. Het Archief gaat op vraag documenten inscannen. Bart van Eekelen (30) maakt daar als eerste dankbaar gebruik van.

Het West-Brabants Archief gaat documenten vanaf nu digitaliseren op verzoek, ook wel ‘scanning on demand’ genoemd. Dat houdt in dat geïnteresseerden kunnen aangeven welke documenten zij willen digitaliseren. Als die dan gedigitaliseerd zijn, zijn ze ook meteen voor iedereen te vinden via de website.

Source

7 commentaren

Leuke optie maar een bezoekje aan het archief is ook heel leuk.


Beste, waar Edit van Geneanet op reageert.

Als je op “Source” klikt kom je op het krantenartikel terecht. Hier staat duidelijk dat het GRATIS is.

Zelf maak ik al drie jaar gebruik van deze service maar dan bij het Gelders Archief . Ook zij kennen deze service die ook gratis is. Deze is bij hen in het leven geroepen omdat zij jaren achterlopen en dit zo trachten in te halen met extra vrijwilligers. En of je nu naar Bergen op Zoom moet of je moet naar Arnhem dat scheelt ook al weer vanaf deze streek. Onthoudt in het achterhoofd dat de meeste Brabantse archieven hun tijd ver voorruit zijn.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren