Geneanet > Infobronnen > Blog

Missievaders, familiegeschiedenis van katholieke wereldverbeteraars

Gepost door Jean-Yves op 8 okt. 2019
 

In Missievaders vertelt journalist en antropoloog Mar Oomen het verhaal van haar grootouders en ouders en hun inspanningen om vanuit een katholieke overtuiging de wereld te verbeteren. In 1933 vertrokken haar grootouders, Janus Oomen en zijn vrouw Stans Küller, naar Indonesië. Haar eigen ouders, Dries Oomen en Pauke Schweigman deden in 1958 hetzelfde, maar met bestemming Tanzania.

Een van de mooie aspecten van dit boek is het feit dat het een grote periode omspant en daarmee grenzen van tijdperken oversteekt. Zowel de vooroorlogse missionaire idealen, de periode van de Tweede Wereldoorlog en dekolonisatieoorlog als de postkoloniale periode met nieuwe idealen hebben hun plaats in het verhaal.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren