Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Tentoonstelling 200 jaar Noordhollandsch Kanaal in bibliotheek De Mare

Gepost door Jean-Yves op 28 okt. 2019
 

Vanaf 1 november is in bibliotheek De Mare de tentoonstelling 200 jaar Noordhollandsch Kanaal te bekijken. De expositie bevat beeldmateriaal uit de unieke collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland die wordt beheerd en gepresenteerd door het Noord-Hollands Archief in opdracht van de Provincie.

In 1819 werd gestart met de aanleg van het Noordhollandsch Kanaal. De waterweg moest een levensader voor Amsterdam worden. Zeevarende schepen van handelaren en de marine hoefden dan niet meer over de moeilijk bevaarbare Zuiderzee te varen om Amsterdam te bereiken. In vijf jaar tijd werd 80 km aan bestaande vaarten uitgediept of nieuw gegraven en werden er nieuwe sluizen en bruggen gebouwd.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren