Naar aanleiding van uw feedback hebben wij een addendum toegevoegd aan onze notitie "Geneanet, een gemeenschappelijke, samenwerkende en freemium website". Wij nodigen u uit om het te lezen.
Geneanet > Infobronnen > Blog

Vervlogen Tijden

Gepost door Jean-Yves op 1 okt. 2019
 

Op de afgebeelde foto ( eigen archief) uit 1938 van de Openbare Lagere School in Vledderveen zien we afgebeeld op de bovenste rij v.l.n.r. Piet Veenhuizen, Berendje Meijer, Jan Foekens, Mientje de Vries, Luit Veenhuizen, Ginie Huizinga en Jo Koetse. De inwoners van Vledderveen en omgeving richten in 1898 de schoolvereniging op in Vledderveen en […]

Op de afgebeelde foto ( eigen archief) uit 1938 van de Openbare Lagere School in Vledderveen zien we afgebeeld op de bovenste rij v.l.n.r. Piet Veenhuizen, Berendje Meijer, Jan Foekens, Mientje de Vries, Luit Veenhuizen, Ginie Huizinga en Jo Koetse.

De inwoners van Vledderveen en omgeving richten in 1898 de schoolvereniging op in Vledderveen en deden een verzoek aan gemeente Onstwedde om een school te mogen oprichten in Vledderveen. Hierop werd afwijzend gereageerd maar een 2e verzoek in 1901 met opgave van inwoners die hun kinderen in Vledderveen ter school wilden laten gaan was toch wel doorslaggevend.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren