Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Zwart-witfoto’s van de bevrijding van Tilburg krijgen kleur dankzij fotograaf met engelengeduld

Gepost door Jean-Yves op 28 okt. 2019
 

“Als je foto’s van de bevrijding van Tilburg kleur geeft, zie je details die je op zwart-witfoto’s niet ziet. Kijk naar deze foto waarin een huis in brand staat. Met die gekleurde vlammen is de impact zoveel groter.” Voor de viering van 75 jaar bevrijding bracht fotograaf Jan van Oevelen (73) zeker 40 zwart-witfoto’s tot leven door ze kleur te geven.

Tien bewerkte foto’s worden levensgroot opgehangen op de plek waar ze genomen zijn. De overige plaatjes zijn te zien in de Lochal in Tilburg. Fotograaf en restaurateur Van Oevelen is al een tijd druk met het inkleuren en restaureren van oude foto’s.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren