Met Geneanet DNA heeft u nu de mogelijkheid om de achternamen en plaatsen te kennen die u deelt met uw genetische neven en nichten. Ontdek deze nieuwe functies
Geneanet > Infobronnen > Blog

Geschiedbeoefening in de negentiende eeuw

Gepost door Jean-Yves op 5 nov. 2019
 

In de negentiende eeuw is de geschiedschrijving tot grote bloei gekomen. Hierbij wordt vooral gedacht aan de wetenschappelijke geschiedschrijving zoals die door geleerden als Fruin en Groen werd beoefend.

Historici als zij behoren tot het hooggebergte van het negentiende-eeuwse historische landschap en naar hen is altijd veel aandacht uitgegaan. Veel minder licht is echter gevallen op de betrekkelijk grote groep van geschiedbeoefenaars van wie nu veelal de naam niet meer gekend en gevonden wordt – die ijverig bronnen verzamelden en uitgaven, boeken schreven, in tijdschriften publiceerden, zich in genootschappen aaneensloten en musea en archieven beheerden.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren