Geneanet > Infobronnen > Blog

Izegem: Stad investeert in digitalisering historisch archief

Gepost door Jean-Yves op 23 nov. 2019
 

De stad Izegem gaat de komende jaren 64.000 euro investeren in het historisch archief. “We gaan de aktes van de burgerlijke stand en de bevolkingsregisters digitaliseren”, verduidelijkt archiefschepen Kurt Himpe (N-VA).

Het stadsarchief wordt steeds populairder. Het aantal aanvragen is in één jaar verdubbeld. Per week is er gemiddeld één aanvraag om het archief te raadplegen. “In de meeste gevallen gaat het om stamboomonderzoek”, zegt coördinator van de Intergemeentelijke Archiefdienst IGA Leen Breyne.

Source

15 commentaren

Waarom kan dit niet in Brussel als dit wel kan in Izegem. Bravo; prachtig initiatief.


Goed nieuws, zou in elke stad of gemeente zijn.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren