Geneanet > Infobronnen > Blog

Oud archief van priorij Sint-Catharinadal in Oosterhout nu online beschikbaar

Gepost door Jean-Yves op 12 nov. 2019
 

De archieven van de priorij Sint-Catharinadal zijn vanaf vandaag online te raadplegen via de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC). Het materiaal zelf blijft veilig bewaard binnen de conventsmuren van Sint-Catharinadal.

De geestelijke, politieke en economische activiteiten van de priorij hebben veel sporen nagelaten in de vorm van archieven en handschriften, alle van groot belang voor de meest uiteenlopende onderzoeken. Tot voor kort waren ze enkel te raadplegen in Sint-Catharinadal zelf.

Source

4 commentaren

Volgens mijn informatie zou een (groot ?) deel van het archief van het door de Franse Revolutie opgeheven Norbertinessenklooster van Gempe (Lubbeek-België) zich bevinden in het Sint-Catharinaklooster van Oosterhout. Zijn deze archieven van Gempe ook te raadplegen via de website van het Brabants Historisch Informatie Centrum ?

Edit Geneanet : Daarvoor even contact opnemen met het BHIC zelf, of beter rechtstreeks met het Archief Tilburg, waar Oosterhout onder valt.


graag ook info over doop- of overlijdens en trouwboeken die je kan inzien. zijn er akten en cadasterplannen in te kijken. Misschien een link geven waar wij dat vinden


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren