Geneanet > Infobronnen > Blog

Vrouwen in het verzet krijgen na 75 jaar eindelijk de eer die ze verdienen

Gepost door Jean-Yves op 29 nov. 2019
 

Iedere echte Tilburger kent Coba Pulskens, de verzetsvrouw die na haar heldhaftig optreden in de Tweede Wereldoorlog om het leven is gebracht in concentratiekamp Ravensbrück. Door recent onderzoek zijn er bijna zestig Tilburgse vrouwen bij gekomen die ook hun leven waagden in het verzet. In het boek ‘Haar verhaal’ krijgen ze de eer die ze verdienen.

“De vrouwen in die tijd stonden vaak in de schaduw van een man. Hun verzetswerk wordt vaak beschreven als assistent of is helemaal niet bekend”, zegt Astrid de Beer. 75 jaar na de Tweede Wereldoorlog ontdekte Astrid samen met cultuurwetenschapper Liesbeth Hoeven maar liefst 57 verhalen van vrouwen die actief zijn geweest in het verzet in Tilburg.

Source

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren