Geneanet > Infobronnen > Blog

400 jaar Pilgrims: ‘Lokale Leidse geschiedenis verbinden met wereldberoemd verhaal’

Gepost door Jean-Yves op 31 jan. 2020
 

Het is precies vierhonderd jaar geleden dat de Pilgrims Leiden verlieten en op het schip de Mayflower naar Amerika vertrokken. Het verhaal van de Mayflower wordt in de Amerikaanse geschiedenis gezien als de één van de eerste succesvolle Europese kolonisaties van de latere Verenigde Staten. ‘Het is een unieke herdenking omdat het onze lokale geschiedenis […]

Het is precies vierhonderd jaar geleden dat de Pilgrims Leiden verlieten en op het schip de Mayflower naar Amerika vertrokken. Het verhaal van de Mayflower wordt in de Amerikaanse geschiedenis gezien als de één van de eerste succesvolle Europese kolonisaties van de latere Verenigde Staten. ‘Het is een unieke herdenking omdat het onze lokale geschiedenis verbindt met een wereldberoemd verhaal’, zegt organisator Michaël Roumen.

De Pilgrims kwamen als geloofsvluchtelingen uit Engeland naar Leiden en woonden tussen 1609 en 1620 in de Sleutelstad. Roumen en Marlijn Kok zijn al vier jaar bezig met de voorbereidingen van het Leidse Pilgrimjaar dat vierhonderd jaar na het vertrek plaats zal vinden.

Source

2 commentaren

Ze zijn uit Delfshaven vertrokken en daar is in een kerk een herinnering. Kennlijk hebben ze daar ook nog enige tijd gewoond.


Er is ook een heel muziekprogramma aan gekoppeld zie Schuytfestival ende Nederlandse Luitvereniging organiseert ook van alles hierrond met optreden van Paul O’Dette.


Het vervolg bekijken

Log in om een commentaar te posten Aanmelden / Registreren